Februari 2021 Esther Hegt
Ragwort Facts, Information on Ragwort in the UK from a scientific perspective.
Sinds enige tijd is er een internationale samenwerking met Neil Jones van Ragwort Facts. Ik heb Neil jaren geleden al leren kennen door de gezamenlijke interesse over alles dat met Jakobskruiskruid {Jacobaea Vulgaris) heeft te maken. Ik uit het perspectief van de paardenhouder en Neil vanuit het perspectief van de natuurbeschermer. Samen hebben we heel veel overeenkomsten namelijk de feiten van de fabels onderscheiden.

Een Tijdlijn
Ragwort has been subjected to a campaign. These pages are a start at demonstrating how false information has been supplied to the public and the politicians. There are many more examples which are being compiled.
Often the people doing this are not acting in any dishonest way. They are often just repeating false information they have heard and often there are examples where it is clear that they do not understand the science and statistics properly and consequently just get things wrong.
Neil Jones
Die tijdlijn geeft duidelijk weer hoe een campagne kan leiden tot het “we kunnen niet meer terug”, omdat er inmiddels zoveel mensen geloven wat er geschreven en gezegd is, zelfs door autoriteiten waarvan je toch mag geloven dat ze ethisch omgaan met het onderwerp en de waarheid verkondigen, ook kranten doen er aan mee, de journalisten doen geen gedegen onderzoek naar de schaal van het probleem. Herhalen van fakenieuws.
De giftigheid van Jakobskruiskruid staat niet ter discussie. Het is giftig, net als heel veel andere planten. Het fakenieuws staat ter discussie.
Een goed voorbeeld komt uit 2011 dus al 10 jaar geleden. De Engelse reclamecodecommissie tikt organisaties op de vingers wegens misleidende informatie over Jakobskruiskruid.
Zoals je kunt lezen gaat dat onder andere om grote bedrijven, met grote economische belangen zoals Monsanto, Barrier Biotech Ltd. en Ragfork, maar ook The British Horse Society en het bestuur van het graafschap Warwickshire zijn op hun vingers getikt wegens misleidende informatie en hebben die informatie ook van hun website moeten verwijderen.

Duinzijdebij (Colletes fodiens}
DEFRA verklaart dat de Code of Practice niet is bedoeld om Jakobskruiskruid uit te roeien.
DEFRA (Department of environment, Food and Rural Affair, ong.: ministerie van milieu) verklaart dat de gedragscode niet bedoeld is om Jakobskruiskruid uit te roeien. Jakobskruiskruid, als inheemse plant, is heel belangrijk voor de natuur in het Verenigd Koninkrijk. De plant is van belang voor een groot aantal ongewervelde dieren en een belangrijke bron van nectar voor veel insecten.

Argusvlinder (Lasiommata megera)