#StopFeedingOurHorses

Vandaag een gastblog uit het Verenigd Koninkrijk door Natalie Munir van de campagne #StopFeedingOurHorses.  Dit ongevraagd bijvoeren is een groot probleem in het Verenigd Koninkrijk maar ook in Nederland. Dit ongevraagd voeren is ook bij een jong veulen van ons gebeurd, haar werden boterhammen met pindakaas gevoerd. Voor haar had dit het gevolg dat ze gewoon vervelend werd, omdat we de mogelijkheid hadden om de hele groep te verplaatsen naar een ander stuk hebben we de hele kudde verplaatst naar een stuk wei waar niemand er bij kon, gelukkig is dit gedrag uitgedoofd.

Het ongevraagd bijvoeren heeft waar dan ook ter wereld, het risico dat paarden en andere dieren ernstig ziek worden of zelfs dood gaan, het kan ook tot gevolg hebben dat paarden vervelend, agressief en opdringerig worden, die opdringerigheid wordt aangeleerd door ongevraagd bij te voeren en dat kan een behoorlijk risico worden. Mensen moeten zich realiseren dat ongevraagd voeren gewoon onaanvaardbaar is. “Voer onze dieren niet dood met liefde!”

Esther Hegt

Design @Kevin Willsher- e: wilts32uk@sky.com

#Stop feeding our horses.

April 2021 by Natalie Munir

Mijn naam is Natalie Munir, ik ben een van de administrators van de #StopFeedingOurHorses campagne. De actie is in Januari 2021 gestart door Hannah Johnstone omdat ze er helemaal klaar mee was paarden en pony’s heel ziek te zien worden of zelfs doodgingen na het voeren door voorbijgangers. Dit is geen nieuw probleem, maar sinds de eerste lockdown  hebben we wél een grote toename gezien dat voorbijgangers paarden maar ook andere dieren voeren met soms fatale gevolgen. We hebben rapportages ontvangen over zo’n 50 ernstige soms dodelijke incidenten en nog veel meer rapportages met minder ernstige gevolgen.

We zijn deze campagne gestart om aandacht te vragen voor dit groeiende probleem. Momenteel lopen er 2 petities met het verzoek om een aanpassing in de wet te maken zodat er in de wet wordt opgenomen dat het voeren van andermans dieren illegaal wordt. Maar buiten dat; er is een cultuur verandering nodig om te bewerkstellingen dat het bijvoeren van andermans dier ook sociaal onacceptabel wordt.

Media over de campagne #StopFeedingOurHorses

Mogelijk hebt u al wat reportages gezien via verschillende mediakanalen gezien, waaronder ITV: Lady issues warning as pet horse dies from eating mince pies and sausage rolls

Lightning, de pony die in een rauwe aardappel is gestikt was een van de slachtoffers waardoor de campagne in een stroomversnelling kwam. Leden van de groep waaronder de eigenaar van Lightning hebben verschillende radio interviews gegeven waaronder : “Every time you go out and feed someone’s horse, you’re essentially playing Russian roulette with that horse’s life.”  

De BBC heeft ook aandacht besteed aan het probleem bijvoorbeeld ; Covid: Horses ‘dying and ill’ from lockdown walkers’ food.

Ook zijn er verschillende artikelen verschenen in Horse and Hound gebaseerd op de ervaringen van verschillende groepsleden. Dit is er een over de groep zelf {inmiddels hebben we over de 10.000 leden!} :   Campaign to stop public feeding horses gathers momentum    

Meer recent is er een artikel geschreven over  Hamish , een kleine pony die wat kliekjes te eten kreeg van een Barbecue:  Pony fed roast chicken dinner undergoes £5,500 colic surgery

We zijn gestart met een Facebookgroep en inmiddels is dat uitgebreid met de volgende social media pagina’s groepen

    Public Facebook group

    Private Facebook group

    Facebook page – @Stop Feeding Our Horses

    Twitter

    Instagram @Stop_Feeding_Our_Horses

Ook kun je zoeken fot de volgende hashtag #StopFeedingOurHorses voor nog meer gerelateerde informatie.

De boodschap wordt inmiddels verspreid en steeds meer mensen beginnen te luisteren, maar we hebben zoveel mogelijk steun nodig om een wereldwijde cultuurverandering teweeg te brengen. Volg onze pagina’s, word lid van onze groepen en deel de zeer belangrijke boodschap met #StopFeedingOurHorses.

Originele Tekst:

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.