Weidebeheer en biodiversiteit.

Het weiland als een eco-systeem.

24 augustus 2022 door Esther Hegt

Equiculture; weidebeheer en biodiversiteit

blogartikelen en video’s over paardenland/weidebeheer/omgeving samen op één plek.

Vandaag weer een blog over equiculture vol artikelen en video’s op een plek. Equiculture staat bomvol informatie voor  paardeneigenaren/-beheerders over paardenweide en landbeheer.

We teach horse owners/managers about horse pasture and land management. Well-managed land for horses is actually good for the environment! Learn how to get the best results for you, your horses and the environment.

Equiculture

The horse land/pasture management/environment blog articles and videos together in one place

weideonderhoud biodiversiteit
Foto @Esther Hegt

Denken in oplossingen.

De blogs variëren over hoe jij en je paarden kunnen helpen om de aarde te beschermen tegen klimaatverandering, een ander blog over hoe je kunt rewilden met je paarden, en hoe je dat kunt doen op je eigen stuk weiland, in deze context gaat het niet over dieren introduceren maar over je eigen biodivers eco-systeempje in je eigen weiland.  Dan is er een pagina over het mulchen van  je weiland en zo te verbeteren met een prachtige video over hoe je dat kunt doen. Ook een blog over kort of lang gras, een vertaling staat ook op deze website en kun je hier vinden. Paarden kort of lang gras.

Dan een blog over hoe je kunt switchen van kort naar gras, en als laatste waarom het zo belangrijk is om mestkevers te hebben op je weiland.  Equiculture is een  prachtig samenhangend systeem. Een aanrader is een korte gratis mini cursus over dit systeem, ook boeiend om te volgen. Klik voor de gratis cursus .

Natuurlijk weidebeheer, weidebeheer en biodiversiteit

Een facebookpagina boordevol oplossing-gerichte informatie over natuurlijk weidebeheer.

Ook in Nederland is er een goede Facebookpagina over natuurlijk weidebeheer. Zij geven o.a. informatie over het bodemvoedselweb, wat is organische stof etc. maar ook hoe goed kan jouw wei tegen de droogte? Hoe krijg je meer biodiversiteit in je weiland.

Met de klimaatverandering zullen we steeds vaker te maken krijgen met periodes van droogte. Door natuurlijk weidebeheer kun je ervoor zorgen dat jouw weide beter bestand is tegen droogte.

Bij natuurlijk weidebeheer draait het om het creëren van een gezond bodemvoedselweb en samenwerking met de natuur waardoor een kruidenrijke paardenweide ontstaat met een evenwichtige bodem.

Natuurlijk weidebeheer

Een echte aanrader, er is veel informatie te vinden maar het is jammer dat ze geen eigen website hebben, je moet een facebook account hebben om bij de goede Nederlandstalige informatie te kunnen komen om je weiland gezond te houden.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.